Kurs/Workshop
Innholdet i denne artiklen er ikke redaksjonelt

Vinterland Lyngen, 16-19. februar 2017

Vinter, fjell og fjord! Bli med på fotoworkshop mellom majestetiske vinterfjell og spektakulært kystlandskap i Lyngen og lær hvordan du kan utvikle landskapsfotograferingen din
Vinter, fjell og fjord! Bli med på fotoworkshop mellom majestetiske vinterfjell og spektakulært kystlandskap i Lyngen og lær hvordan du kan utvikle landskapsfotograferingen din. De erfarne landskapsfotografene Bård Løken, Bjørn Joachimsen og Jan R. Olsen vil sammen med Japan Photo by på en eksklusiv og lærerik helg i Lyngen i Troms. Vi deler kunnskaper gjennom en kombinasjon av forelesninger, veiledning i felten og bildevurdering. I Lyngen finner vi noe av det vakreste og mest imponerende av landskap i vårt langstrakte land og når vintersola akkurat er vendt tilbake oppstår ofte fantastiske lysskiftninger.

Området byr på enorm variasjon i landskapsformer og egner seg dermed svært godt for den som vil utvikle seg i å mestre ulike fotografiske uttrykk og teknikker. Dersom forholdene ligger til rette for det, vil Jan R. Olsen kunne ta med en gruppe på topptur med ski og kamera en dag. Vi har base på Lyngen Havsenter og turfiske – med gode fasiliteter og store rorbuer. Avstanden er drøyt 9 mil fra Tromsø, og det vil være mulig med felles henting på Tromsø Lufthavn torsdag kveld for de som ønsker det (spleiselag på minibuss).

Ved påmelding betales for kursdelen kr 5899,- Priser/ detaljer kommer på vår nettside. Workshopen starter fredag kl 10.00 (tilreisende kan ankomme torsdag 16.2) og avsluttes søndag kl 16.00.

FORKUNNSKAPER

- Det stilles ikke spesielle krav til forkunnskaper. Deler av undervisningen vil foregå i grupper dersom det er behov for dette. Slik kan vi tilpasse kurset slik at læringsutbyttet blir optimalt i forhold til de enkelte kursdeltakernes forkunnskaper.
- Deltakerne bør være i normal fysisk form.
- Det legges ikke opp til anstrengende turer.
- Vi setter tak på maks 16 deltagere for å sikre tett oppfølging til alle.
- Det er kaldt ved kysten i februar – gode, varme klær er en selvfølge
- Deltagerne tar med eget speilrefleks/systemkamera.
- Japan Photo vil ha noe utstyr som kan lånes og testes underveis i kurset.

Påmeldingsfrist 10. januar 2017
Meld deg på her

Reise

Fly til Tromsø Lufthavn http://www.sas.no og http://www.norwegian.no
Hurtigbåt fra Harstad og Finnsnes til Tromsø.
Hurtigbåt fra Skjervøy til Nord-Lenangen Buss fra Tromsø til Svensby: Buss videre fra Svensby til Nord-Lenangen

Kostnader vedr. overnatting og mat dekkes av deltakerne selv og gjøres opp med Lyngen Havfiske og Tursenter. Sjøbuene har 6 sengeplasser. Overnatting og måltider koster kr. 3100.- for hele kurset dersom du bor på tomannsrom. Enkeltromstillegg er kr. 800.- for hele kurset.

Nødvendig utstyr

- Digitalkamera (speilrefleks eller speilløst systemkamera.)
- Kamerastativ. (Spør oss om råd dersom du har tenkt å kjøpe)
- Turklær tilpasset vintertemperaturer og vekslende vintervær.
- Vanntett og varmt fottøy
- Brodder for turbruk
- Hodelykt

Anbefalt tilleggsutstyr

- Datamaskin med Lightroom installert
- Polarisasjonsfilter
- Graderte gråfiltre (ND)
- Neutral Density filter (ND-filter).
- Vi anbefaler at du har kalibrert skjerm.
- Du kan låne kamerafiltre under kurset dersom du ikke har dette selv. Vi kan også hjelpe deg med kalibrering av dataskjerm. Spør oss om råd dersom du har tenkt å kjøpe noe av dette selv i forkant av kurset.
 -
 -
 -

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu